070-2210323     info@vdtmakelaardij.nl

AD Den Haag

Abonneren op feed AD Den Haag AD Den Haag
AD.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
Bijgewerkt: 2 uur 1 min geleden

Energierekening wordt onbetaalbaar voor lage en middeninkomens

za, 18/09/2021 - 20:13
De energietarieven stijgen zo hard dat gas en licht in 2022 onbetaalbaar dreigen te worden voor grote groepen Nederlanders. Energiebedrijven bevestigen de trend, schuldhulpverleners reageren bezorgd.

FNV mag dan een slag hebben gewonnen, de oorlog met Uber duurt voort

za, 18/09/2021 - 20:04
Uberchauffeurs zijn geen zelfstandigen, oordeelden rechters deze week. Eerder kreeg Deliveroo eenzelfde tik. De bond voor werknemers mag dan wederom een slag hebben gewonnen, de oorlog duurt voort.

Er werd wat lacherig gedaan over ‘die man van de vibrators’, nu is hij multimiljonair

za, 18/09/2021 - 16:30
Veendam als wereldcentrum van seksspeeltjes. Ceo Eric Idema van erotiekgigant EDC, ziet het zo voor zich. Hij is begonnen met een reeks overnames. ,,Ik wil kijken hoever ik kom.’’

Ook TUI negeert adviezen overheid met verre reizen naar ‘oranje’ bestemmingen

vr, 17/09/2021 - 17:37
TUI volgt niet langer de reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken op en biedt vanaf nu ook ‘oranje’ reisbestemmingen aan buiten Europa.

Prinsjesdag: Meeste Nederlanders gaan er niet op achteruit volgend jaar

vr, 17/09/2021 - 14:28
De meeste Nederlanders moeten volgend jaar iets meer te besteden hebben, of in elk geval niet minder. Dat blijkt uit uitgelekte plannen van het demissionaire kabinet, dat bevestigen bronnen na berichtgeving door RTL Nieuws.

Extreme armoede problematisch? Ja, maar extreme rijkdom misschien nog wel meer

vr, 17/09/2021 - 11:00
Dat extreme armoede de wereld uit moet worden geholpen, daar zijn de meeste mensen het wel over eens. Waarom zouden we dat ook niet doen met extreme rijkdom? Dick Timmer ziet een rijkdomsgrens wel zitten.

Franse miljoenenboete persbureau Bloomberg om nep persbericht

vr, 17/09/2021 - 09:30
Financieel persbureau Bloomberg moet in Frankrijk een miljoenenboete betalen na berichtgeving over het Franse bouwbedrijf Vinci op basis van een nep persbericht, waardoor het aandeel Vinci kelderde op de beurs. Een Franse rechtbank heeft een eerdere boete van 5 miljoen euro wel verlaagd naar 3 miljoen euro. Volgens de rechtbank hadden de journalisten van Bloomberg moeten weten dat het om bedrog ging.

Jan Willem verhuisde naar Duitsland en ontdekte meer voordelen dan alleen de huizenprijs: ‘Lot uit loterij’

vr, 17/09/2021 - 07:12
Hij verhuisde maar een paar honderd meter, maar emigreerde daarmee wel. Jan Willem Lemmens verruilde met zijn gezin Glanerbrug voor Gronau en ontdekte meer voordelen dan alleen de huizenprijs. „In financieel opzicht is dit een lot uit de loterij.”

Vleesmerk laat claim ‘stressloos leven voor kalf’ los: was misleidende tekst volgens Wakker Dier

vr, 17/09/2021 - 07:00
Wakker Dier houdt op vleesmerk The Meatlovers een liegebeest te noemen. De dierenwelzijnsorganisatie maakt bekend het merk terug te trekken uit de Liegebeestverkiezing.

Vakbonden kondigen stakingen aan bij NS

do, 16/09/2021 - 19:16
De vakbonden bereiden stakingen voor bij Nederlandse Spoorwegen (NS). In eerste instantie zullen de acties alleen de internationale treinen naar Brussel raken en de service op de stations, zeggen ze.

Grote toename aan lastminute boekingen voor herfstvakantie

do, 16/09/2021 - 19:13
Nederlanders boeken weer volop Europese zonbestemmingen. Vooral Spanje, Griekenland en Portugal zijn deze herfstvakantie in trek.

Vliegmaatschappijen komen in opstand tegen tariefstijging Schiphol

do, 16/09/2021 - 16:30
Luchtvaartmaatschappijen op Schiphol komen in opstand tegen de tariefstijging die de vliegveldmonopolist de komende jaren in petto heeft. Schiphol wil haar coronaverliezen omslaan over de vliegbedrijven, maar die zitten zelf diep in de problemen. Bovendien worden de vliegtickets daardoor duurder.

Shell gaat grote fabriek voor biobrandstoffen bouwen in Pernis

do, 16/09/2021 - 12:04
Olie- en gasbedrijf Shell gaat een grote fabriek voor biobrandstoffen bouwen op het terrein van zijn raffinaderij in Pernis. De fabriek in de Rotterdamse haven gaat 820.000 ton biobrandstoffen per jaar produceren, zoals duurzame vliegtuigbrandstof en biodiesel. Hoeveel Shell in de fabriek investeert, maakte het concern niet bekend.

Picnic-topman Michiel Muller: investering Bill Gates levert zeker tienduizend banen op

do, 16/09/2021 - 10:32
De stichting van Microsoft-medeoprichter Bill Gates en zijn ex-vrouw Melinda investeert miljoenen euro’s in de Nederlandse onlinesupermarkt Picnic. Het bedrijf kan hierdoor verder uitbreiden in Nederland, Frankrijk en Duitsland. Volgens Picnic-topman Michiel Muller zorgt de investering voor zeker tienduizend nieuwe banen.

Bill Gates investeert in onlinesupermarkt Picnic

do, 16/09/2021 - 10:32
De stichting van Microsoft-medeoprichter Bill Gates en zijn ex-vrouw Melinda investeert miljoenen euro’s in de Nederlandse onlinesupermarkt Picnic.

Twintig jaar cel dreigt voor ‘vrouwelijke Steve Jobs’ na megafraude bij Amerikaanse startup

do, 16/09/2021 - 10:30
De voormalige ceo van het ooit veelbelovende Theranos staat voor de rechter wegens fraude. Daarmee ligt ook de rest van Silicon Valley onder de loep. Verandert de val van de ‘vrouwelijke Steve Jobs’ de startup-cultuur in de VS?

Oud-bestuurders VW staan nu persoonlijk voor de rechter voor dieselgate

do, 16/09/2021 - 09:21
Het Volkswagen-concern is kind aan huis bij de processen over het dieselschandaal. Vandaag begint in Duitsland het proces tegen de mensen, oud-bestuurders en -ingenieurs achter het schandaal. De bestuurders hangen gevangenisstraffen tot wel tien jaar boven het hoofd.

Verre reizen weer iets gemakkelijker: verzekeraar dekt ook ‘oranje’ gebieden

do, 16/09/2021 - 08:30
Verzekeraar Allianz gaat als eerste grote verzekeraar medische kosten in oranje gebieden dekken. Goed nieuws, zeggen reisorganisaties. Zij hopen dat dit reizigers weer vertrouwen geeft om ook reizen naar verre bestemmingen te boeken.

CBS: recordaantal mensen aan het werk

do, 16/09/2021 - 07:55
Het aantal mensen dat werkt is gestegen tot recordhoogte. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) neemt 69,5 procent van de 15 tot 75-jarigen deel aan de arbeidsmarkt. Dat komt neer op 9,1 miljoen mensen.

Brood uit Zeist, chocola uit Utrecht en vis uit Bilthoven: deze ondernemers brengen het bij je thuis

do, 16/09/2021 - 06:50
Als boeren, kleine winkeliers en ambachtsmensen uit de verre omtrek van Utrecht de krachten weten te bundelen en een vuist weten te maken naar de grote supermarktbedrijven, dan is voor Paul van Straaten de missie geslaagd. En dus brengen hij en zijn compagnon het lekkers van de kaasboerderij, de marktkraam, de lokale winkel en de boer om de hoek, bij de mensen thuis.