070-2210323     info@vdtmakelaardij.nl

AD Den Haag

Abonneren op feed AD Den Haag AD Den Haag
AD.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
Bijgewerkt: 1 uur 40 min geleden

Veehandelaar verdacht van gesjoemel met keurmerk ‘Beter Leven’

7 uur 2 min geleden
Een Brabantse veehandelaar wordt verdacht van gesjoemel met certificaten, waardoor vlees ten onrechte in aanmerking kwam voor twee sterren van het Beter Leven-keurmerk voor dierenwelzijn.

‘Kabinet, compenseer gedupeerden spaartaks’

7 uur 21 min geleden
Het kabinet moet Nederlanders compenseren die in 2013 en 2014 te veel belasting hebben betaald over hun spaargeld. Dat stelt de parlementair advocaat die in opdracht van de Tweede Kamer hierover een advies heeft opgesteld.

Sumo-fraudezaak sleept voort: verdachten wraken de rechtbank

7 uur 21 min geleden
De slepende fraudezaak tegen de oprichters van sushiketen Sumo duurt nog even voort. Advocaat Gerard Spong heeft donderdag, namens de verdachten, de rechtbank gewraakt. Spong stelde dat de rechtbank ‘te OM-vriendelijk’ is, omdat hij niet nader onderzoek wil doen naar de documentaire die KRO-NCRV heeft gemaakt van het fraudeonderzoek.

‘Aankondiging beursgang Aramco volgt volgende week’

7 uur 36 min geleden
Saudi Aramco, het grootste oliebedrijf wereldwijd, kondigt waarschijnlijk volgende week officieel zijn langverwachte megabeursgang aan. Dit zou de grootste beursgang ter wereld zijn.

Einde in zicht van cruiseruzie waardoor Nederland jaarlijks honderd miljoen euro misloopt

7 uur 43 min geleden
Er komt een oplossing voor een slepende kwestie rond het onderhoudswerk aan cruiseschepen. Ons land loopt nu jaarlijks zeker 100 miljoen euro aan orders mis.

Kabinet zit in stikstofklem, land nog tijd op slot

8 uur 14 min geleden
Terwijl boeren en bouwers het kabinet onder grote druk zetten om snel weer allerlei projecten mogelijk te maken, waarschuwen juristen dat voorlopig géén extra stikstof mag worden uitgestoten. Nederland zit volgens hen nog een tijd op slot.

Woningbouwsector waarschuwt voor crisis: ‘Stikstofregels nu versoepelen’

9 uur 48 min geleden
Er dreigt een crisis in de woningbouwsector en daarom moet het kabinet de stikstofregels voor woningbouw zo snel mogelijk versoepelen. Met die oproep hebben belangenorganisaties vanochtend in Den Haag een voorstel ingediend dat ervoor moet zorgen dat bijna alle projecten weer opgestart kunnen worden.

Marqt fuseert met Ekoplaza en sluit winkels

10 uur 56 min geleden
De noodlijdende supermarktketen Marqt gaat verder met moederbedrijf van rivaal Ekoplaza, Udea. Dat krijgt een meerderheid van de aandelen van de biologische super in handen. Volgens plannen zal het aantal Marqt-winkels worden teruggebracht van achttien naar ‘tien tot twaalf winkels’.

‘Baby’s en demente ouderen hebben meer rechten dan dieren’

12 uur 7 min geleden
Neem plaats op de sofa van Irene van den Berg. Zij analyseert iedere week ons economisch gedrag.

Ook regeringsleiders geven groen licht voor Brexitdeal

13 uur 34 min geleden
De regeringsleiders van de EU-landen hebben unaniem hun zegen gegeven aan het akkoord dat een ordelijk vertrek moet regelen van de Britten uit de EU per 1 november. Dat heeft de woordvoerder van EU-president Donald Tusk laten weten. De deal moet nog wel door het Britse en Europese parlement. Het Britse stemde het eerdere brexitakkoord tussen Londen en Brussel tot drie keer toe weg.

Na lang onderhandelen principe-akkoord Brexit bereikt

13 uur 34 min geleden
Er is een Brexit principedeal. De onderhandelaars van de EU en van Groot-Brittannië zijn het zojuist eens geworden over een tekst. In een tweet zegt de Britse premier dat zijn land ‘de controle terug heeft met de deal’. Een definitief akkoord is er nog steeds niet. De principedeal moet nog door het Britse en Europese parlement. Het Britse parlement stemde het eerdere brexitakkoord tussen Londen en Brussel tot drie keer toe weg.

Noord-Ierse gedoogpartner Britse regering: geen steun voor brexitdeal in huidige vorm

13 uur 34 min geleden
De Noord-Ierse politieke bondgenoot van de regering van premier Johnson zegt dat zij de brexitvoorstellen die nu op tafel liggen niet kunnen steunen. De unionistische DUP-partij stelt in een verklaring niet te kunnen instemmen met wat wordt voorgesteld met betrekking tot douaneregelingen en inspraak. Ook zou er ‘onvoldoende duidelijkheid zijn over de omzetbelasting'.

‘Het water staat zorgpersoneel aan de lippen’

16 uur 4 min geleden
Het is nooit eerder vertoond: ziekenhuizen die een dag platliggen. Alleen ‘spoedjes’ worden geholpen. Volgens de vakbond bittere noodzaak. De werkgevers vrezen voor langere wachttijden voor de patiënt.

Hoogste stijging AOW in 20 jaar: ‘Uitzonderlijke groei’

16 uur 4 min geleden
De AOW-uitkeringen zijn sinds 1998 niet zo hard gestegen als nu. In 2019 en 2020 neemt het staatspensioen in totaal met maar liefst 8,3 procent toe, blijkt uit de Pensioenmonitor van ABN Amro. De bank spreekt van een ‘uitzonderlijke groei’.

Als ik nu een operatie of chemo heb, wat dan?

16 uur 5 min geleden
Het is nooit eerder vertoond: ziekenhuizen die een dag platliggen. Alleen ‘spoedjes’ worden geholpen. Volgens de vakbond bittere noodzaak. De werkgevers vrezen voor langere wachttijden voor de patiënt.

Bij dit bedrijf uit Maassluis kunnen mensen zichzelf aannemen

16 uur 5 min geleden
Marketingbedrijf Keytoe uit Maassluis is gestart met een nieuw experiment: mensen kunnen zichzelf hier aannemen. Dat betekent dat je je eigen salaris mag bepalen, het aantal uren dat je werkt én zelf je takenpakket mag samenstellen.

Landelijke ziekenhuisstaking, 100.000 medewerkers leggen werk neer

17 uur 5 min geleden
De vakbonden roepen op tot een landelijke staking in ziekenhuizen op woensdag 20 november. Ze verwachten dat zeker de helft, 100.000 zorgmedewerkers, daar gehoor aan zal geven. Patiënten die met spoed zorg nodig hebben, worden wél geholpen.

Ziekenhuisstaking op 20 november: 100.000 zorgmedewerkers tegelijk in actie

17 uur 5 min geleden
De vakbonden roepen op tot een landelijke staking in ziekenhuizen op woensdag 20 november. Ze verwachten dat zeker de helft, 100.000 zorgmedewerkers, daar gehoor aan zal geven. Patiënten die met spoed zorg nodig hebben, worden wél geholpen.

‘Pensioenkortingen bijna onvermijdelijk’

22 uur 1 min geleden
Pensioenverlaging voor miljoenen Nederlanders is onder de huidige pensioenregels bijna niet meer te voorkomen. Daarvoor waarschuwen de grote pensioenfondsen in hun kwartaalberichten. Hoewel ze afgelopen kwartaal fikse rendementen behaalden, ging hun financiële positie toch verder onderuit.

'De impact van een staatsbezoek met het koninklijk paar is echt ongekend’

wo, 16/10/2019 - 20:46
Bij het vorige staatsbezoek van de koninklijke familie aan India, in 2007, reisden tien Nederlandse bedrijven mee. Nu zijn het er bijna 150. Vanwege de groeiende economie daar, brexit en misschien ook wel vanwege koningin Máxima. ,,De impact van zo’n bezoek is ongekend.’’