070-2210323     info@vdtmakelaardij.nl

AD Den Haag

Abonneren op feed AD Den Haag AD Den Haag
AD.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
Bijgewerkt: 2 uur 43 min geleden

Klachtenregen over webshop Neckermann: ‘Schandalig wat daar gebeurt’

3 uur 28 min geleden
Bestellingen die niet of deels worden geleverd, het achterblijven van terugbetalingen en een klantenservice die telefonisch onbereikbaar is. Het regent klachten over Neckermann.com, een vanuit Naarden opererende webshop die voor een lage prijs food en non-food producten aanbiedt.

Helft multivitamines bevat te hoge of te lage dosis: ‘Dit moet echt anders’

8 uur 32 min geleden
Bijna de helft van de multivitamines voor peuters bevat te weinig vitamine D. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond, die 37 multivitamines voor kinderen tot 4 jaar onder de loep nam. Bij een drietal van de onderzochte producten kwam daarnaast een ‘onaanvaardbaar’ hoge dosis vitamine A aan het licht. De bond dringt aan op verandering.

Zo overleef je de eerste dag na de vakantie

11 uur 32 min geleden
De gevreesde en onvermijdelijke dag komt er weer aan: De maandag na de vakantie. Hoe houd je dat relaxte gevoel vast? Wat doe je met de uitpuilende mailbox? En hoe vermijd je het ‘post holiday syndrome’?

‘Kabinet denkt aan miljardeninjectie voor langetermijngroei’

13 uur 2 min geleden
De coalitie broedt op een plan om een miljardenfonds op te richten waarmee de economische groei op de lange termijn moet worden gewaarborgd. De Staat zal daarvoor fors extra moeten lenen op de kapitaalmarkt, wat voordelig is vanwege de historisch lage rente, melden bronnen aan De Telegraaf.

Omwonenden eisen landelijke stop op kleinschalige gaswinning

13 uur 32 min geleden
Alle kleinschalige gaswinning in Nederland moet worden stopgezet, tot meer duidelijk is over de gevolgen voor kwetsbare natuur. Die oproep doen Milieudefensie en dertien bewonersgroepen, waaronder de Waddenvereniging, in een open brief.

Loon flexwerker helft lager dan bij vast werk

18 uur 56 min geleden
Het gemiddelde loon voor werknemers met een flexibel arbeidscontract is bijna de helft lager dan dat voor werknemers met een vast contract. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) uitgerekend.

Loon flexwerker helft lager dan bij vast werk

18 uur 56 min geleden
Het gemiddelde loon voor werknemers met een flexibel arbeidscontract is bijna de helft lager dan dat voor werknemers met een vast contract. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) uitgerekend.

Dit houdt de nieuwe betaalwet PSD2 in

wo, 21/08/2019 - 17:02
PSD2 is de nieuwe Europese richtlijn voor betalingsverkeer. Die moet consumenten meer mogelijkheden bieden om te kunnen betalen. Maar is dat wel veilig? En wat betekent het voor onze privacy, als we grote bedrijven toegang tot onze bankrekening geven?

Dit betekent het voor je privacy als je bedrijven toegang tot je bankrekening geeft

wo, 21/08/2019 - 17:02
PSD2 is de nieuwe Europese richtlijn voor betalingsverkeer. Die moet consumenten meer mogelijkheden bieden om te kunnen betalen. Maar is dat wel veilig? En wat betekent het voor onze privacy, als we grote bedrijven toegang tot onze bankrekening geven?

Weer gedoe tussen Ryanair-personeel en top

wo, 21/08/2019 - 14:51
Ryanair probeert uit alle macht stakingspogingen van zijn personeel te dwarsbomen, met wisselend succes. Zo kreeg de prijsvechter bij de rechter in Ierland zijn zin met een verbod van een 48-uursstaking van piloten. In Portugal mag een vijfdaagse actie van het cabinepersoneel wél doorgaan. In Groot-Brittannië is het afwachten; daar beslist de rechter later vanmiddag of er gestaakt mag worden.

‘Webgigant Alibaba stelt beursgang uit wegens onrust in Hongkong’

wo, 21/08/2019 - 13:55
Alibaba stelt zijn beursgang uit vanwege onrusten in Hongkong. De Chinese internetgigant hoopte deze maand de stap naar de beurs in Hongkong te maken, maar zou dit moment naar verluidt hebben verplaatst naar de maand oktober.

Europese Commissie onderzoekt of cryptomunt Libra concurrentie belemmert

wo, 21/08/2019 - 13:02
De Europese Commissie is een onderzoek gestart naar Facebooks cryptomunt Libra, bericht Bloomberg op basis van een document. Het gaat voornamelijk om de vraag of de munt concurrerende betaaldiensten in de kiem smoort. Ook zijn de regelgevers bang voor datamisbruik.

Huizenprijzen weer omhoog: stijging van 7 procent

wo, 21/08/2019 - 10:39
De huizenprijzen zijn opnieuw gestegen. De prijs van koopwoningen noteerde vorige maand 7 procent hoger dan in juli 2018, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van gegevens van het Kadaster. De huizenprijs ligt nu op het hoogste niveau ooit en het einde van de prijsstijging is nog niet in zicht.

Bijna de helft van werknemers in logistiek niet voorbereid op de toekomst

wo, 21/08/2019 - 08:00
Bijna de helft van medewerkers in de logistiek is niet voorbereid op nieuwe ontwikkelingen, terwijl de sector flink gaat veranderen de komende jaren: pakketjes die ingevlogen worden met drones, zelfrijdende busjes en speciale transportvoertuigen die de lucht reinigen in plaats van vervuilen.

'Ticketmaster betaalt servicekosten terug bij annulering concert'

wo, 21/08/2019 - 07:33
Ticketmaster, een van de grootste verkopers van concertkaarten in Nederland, betaalt voortaan de servicekosten terug als een evenement wordt geannuleerd of verschoven. Dat meldt de Consumentenbond, die dit te horen heeft gekregen van Ticketmaster.

CBS: Consument iets minder optimistisch

wo, 21/08/2019 - 06:47
De stemming onder consumenten is in augustus verslechterd. Dat constateert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het oordeel over het economisch klimaat werd daarbij negatiever, terwijl de koopbereidheid juist iets verbeterde.

Nederland stapt massaal over op elektrisch koken

wo, 21/08/2019 - 03:00
De Nederlandse consument stapt massaal over op elektrisch koken. Vorig jaar was bijna driekwart van de verkochte inbouwkookplaten elektrisch. Vooral inductie is populair.

Stikstofprobleem gijzelt woningbouw: huizentekort loopt verder op

di, 20/08/2019 - 17:52
Het aantal vergunningen voor woningbouw neemt af. De reden: de schadelijke stikstofuitstoot bij de bouw die natuurgebieden kan beschadigen. Bouwprojecten staan sinds een uitspraak van de rechter over het Nederlandse stikstofbeleid op losse schroeven, waardoor voorlopig lang niet genoeg nieuwe huizen worden gebouwd om de woningnood op te lossen. ,,Dit gaat helemaal mis”, zegt Jan Fokkema namens projectontwikkelaars.

Geldschieter voor noodlijdend Hudson’s Bay: ‘Water naar de zee dragen’

di, 20/08/2019 - 16:13
Het kwakkelende warenhuisconcern Hudson’s Bay heeft een nieuwe investeerder aan boord gehaald, zo maakte het bedrijf gisteren bekend. Het eveneens Canadese Catalyst Capital Group heeft een belang van 10 procent genomen in het bedrijf tegen omgerekend 127 miljoen euro. Ondanks of misschien wel dankzij de kapitaalinjectie lijkt een vertrek uit Nederland op korte termijn onafwendbaar.

Voetbalclubs verrast door ban Rabobank op profclubs als nieuwe klant

di, 20/08/2019 - 13:50
Het Nederlands voetbal is verrast over het besluit dat de Rabobank geen clubs uit het betaald voetbal meer accepteert als nieuwe klant. De risico’s van het zaken doen met profclubs acht de bank te groot. De KNVB en andere organisaties uit het betaald voetbal willen snel in gesprek met de top van de bank.