070-2210323     info@vdtmakelaardij.nl

AD Den Haag

Abonneren op feed AD Den Haag AD Den Haag
AD.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
Bijgewerkt: 2 uur 43 min geleden

DHL opent pakketpunten in 250 Hema-winkels

4 uur 11 min geleden
Hema en DHL openen morgen in ruim 250 winkels een DHL-pakketpunt om de toenemende druk op de pakketdienst te verlichten. Sinds de lockdown wordt er extreem veel online besteld, waardoor er ook meer pakketpunten nodig zijn om de toegenomen vraag aan te kunnen.

Steinweg verkoopt containerterminal RST aan Britse en Amerikaanse investeringsmaatschappijen

4 uur 12 min geleden
Rotterdam Shortsea Terminals (RST) komt in handen van een consortium van investeringsmaatschappijen. Het gaat om het Britse Blue Ocean Capital en het Amerikaanse Crestline Investors. De twee melden tegenover de internationale zakennieuwssite World Cargo News een principe-akkoord te hebben voor de overname van de grootste terminal voor kustvaarders in de Rotterdamse haven.

PostNL bezorgt recordaantal pakketten: 337 miljoen

5 uur 31 min geleden
PostNL heeft afgelopen jaar een recordaantal van 337 miljoen pakketten bezorgd. Die stijging werd veroorzaakt door de coronacrisis. Het postbedrijf schat in dat er zo’n 25 miljoen incidenteel waren als gevolg van het virus. Vooral na het ingaan van de tweede lockdown, die samenviel met de kerstperiode, was het ‘uitzonderlijk druk’.

Italiaans modemerk stuurt beroemde Chinese actrice weg na rel om draagmoeder

5 uur 42 min geleden
Het Italiaanse luxe modemerk Prada heeft gisteren het contract met een beroemde Chinese actrice beëindigd na een vermeend draagmoederschandaal. De 29-jarige Zheng Shuang wordt ervan beschuldigd dat ze haar twee jonge kinderen van Amerikaanse draagmoeders in de steek zou hebben gelaten, na een conflict met haar vriend. De zaak is saillant, omdat in China draagmoederschap verboden is.

Het standaard vakantiehuisje van Center Parcs verdwijnt: ‘Onze gast wil luxe’

6 uur 42 min geleden
Geen standaard bungalow maar een vip-cottage. Geen ballenbak maar een waterglijbaan met lichteffecten. Center Parcs investeert honderden miljoenen euro’s in het vernieuwen van de bestaande vakantieparken. De opening van een nieuw park in Nederland zit er niet in. ,,De markt hier is verzadigd.’’

Houd je geld in de gaten: vier methoden om financieel overzicht te houden

wo, 20/01/2021 - 17:00
Weet jij waar je geld blijft? Het begin van een nieuw jaar is altijd een goed moment om inkomsten en uitgaven weer eens tegen het licht te houden. Vier manieren om overzicht te krijgen én te houden.

Reisbranche: star kabinet brengt vakanties in gevaar

wo, 20/01/2021 - 12:20
De meivakantie en zomervakantie komen volgens de reisbranche in gevaar door star kabinetsbeleid. Het kabinet blijft niet bereid nu al boekingen toe te staan voor vakanties na maart. Daardoor zullen Nederlanders volgens de reisbranche massaal individueel op pad gaan, waardoor reisbedrijven nog grotere schade leiden.

Alibaba stijgt in Hongkong na optreden ‘vermiste’ topman Jack Ma

wo, 20/01/2021 - 07:40
Het aandeel van het Chinese webwinkelconcern Alibaba schoot woensdag ruim 8 procent omhoog op de beurs in Hongkong. Beleggers reageerden verheugd op het nieuws dat oprichter en topman Jack Ma na weken van afwezigheid weer van zich liet horen. In een video op social media sprak hij leraren toe als onderdeel van een zijn liefdadigheidsinitiatieven.

Miljoenen pensioenen in gevaar: ‘Kans op kortingen wordt heel reëel’

wo, 20/01/2021 - 06:00
De pensioenen van miljoenen Nederlanders zijn in gevaar. Door de lage rente en strengere regels dreigen de komende jaren kortingen op vele pensioenen, waarschuwen ABP en PMT, twee van de grootste pensioenfondsen van Nederland.

Britse vleesverwerkers slaan alarm over de brexit: ‘In Rotterdam staan meer dan 120 trucks vast’

di, 19/01/2021 - 22:45
De Britse vleessector loopt tonnen schade op door oponthoud in de Rotterdamse haven, zegt een belangrijke belangenorganisatie van de Britse vleesindustrie. De British Meat Processors Association slaat alarm over vertragingen bij de grenzen vanwege de brexit. Het Havenbedrijf Rotterdam zegt zich niet te herkennen in het relaas van de BMPA.

Marktleider bioplastics kiest voor Rotterdam: Mijlpaal voor de haven

di, 19/01/2021 - 18:47
Het Braziliaanse petrochemische bedrijf Braskem verplaatst zijn opslagplaats voor bioplastics van de haven van Antwerpen naar Rotterdam. Volgens ‘s werelds grootste producent van biopolymeren kiest ze voor Rotterdam vanwege de goede infrastructuur in combinatie met de moderne opslagfaciliteit.

Tegenstanders vaccinatiepaspoort zien vooral bezwaren als het om de privacy gaat

di, 19/01/2021 - 16:00
Griekenland wil dat de Europese Unie haast maakt met een ‘vaccinatiepaspoort’. Mensen die kunnen aantonen dat ze zijn ingeënt tegen corona zouden vrij door Europa moeten kunnen reizen. Het voorstel komt deze donderdag aan bod tijdens een speciale coronatop van de Europese leiders.

Het eerste loonstrookje van 2021, valt het mee of tegen? Bereken het hier

di, 19/01/2021 - 14:31
Het eerste loonstrookje van 2021 komt volgende week. Er is volgens het Nibud een bescheiden koopkrachtstijging van 1 procent. Maar achter de cijfers zit vooral veel onzekerheid. Het Nibud maakt zich zorgen over hoe huishoudens het financieel gaan redden in 2021.

Grote staking bij metaalbedrijven in Rotterdamse regio: personeel IHC, Fokker en Damen legt werk neer

di, 19/01/2021 - 14:03
Honderden medewerkers in de regio’s Rotterdam, Alblasserwaard en Drechtsteden leggen donderdag voor 24 uur het werk neer. Dat kondigt vakbond FNV Metaal aan.

China is fan van Vlaamse pretparkbouwer: van chocolade- tot smurfenthema

di, 19/01/2021 - 13:00
Het is niet meer bij te houden, zo veel pretparken ontwerpt het Belgische bedrijf KCC Entertainment Design. Het meest recente pronkstuk is het Chocolate Kingdom Themapark bij Guangzhou in China. Het brein? Yannick Maes (49).

Snelle trein Eurostar van Rotterdam naar Londen staat op omvallen

di, 19/01/2021 - 12:05
Verliest Rotterdam na twee jaar alweer zijn snelle treinverbinding met Londen? Die kans is groot nu Eurostar als gevolg van de coronacrisis in zwaar weer verkeert. Zonder overheidssteun kan het treinbedrijf per april niet langer aan zijn betalingsverplichtingen voldoen.

IKEA past claim koekenpan aan over giftige stof in anti-aanbaklaag

di, 19/01/2021 - 11:00
Beter voor de natuur, dat zou de koekenpan van IKEA zijn. Voor de anti-aanbaklaag wordt volgens het woonwarenhuis niet het zeer giftige PFOA gebruikt. Dat een andere zeer giftige stof wordt gebruikt, vermeldde Zweedse meubelgigant niet. Na vragen van deze site daarover past IKEA de claim wereldwijd aan.

DAF staat na coronadreun weer fier overeind: optimisme over productieverhoging trucks

di, 19/01/2021 - 06:30
EINDHOVEN - DAF is de coronadip bijna helemaal te boven. De vraag naar nieuwe vrachtwagens trekt aan. Topman Harry Wolters is optimistisch over de kans dat de productie dit jaar verder wordt verhoogd.

‘Deel van inwoners krijgt pijn: windmolens en zonneparken moeten érgens komen’

ma, 18/01/2021 - 19:56
Er is kritiek op de plannen voor honderden nieuwe windmolens en zonneparken. Directeur Kristel Lammers van het Nationaal Programma RES reageert. ,,Dat ons landschap gaat veranderen is een feit.”

Trump heeft The Beast, Rutte een Koga van 1300 euro

ma, 18/01/2021 - 14:32
Bij fietsenmerk Koga regende het reacties nadat premier Mark Rutte afgelopen week niet met de dienstauto, maar op zijn donkergekleurde Koga naar paleis Huis ten Bosch reed om het ontslag van zijn kabinet in te dienen bij koning Willem-Alexander. ,,Hij is onze vaandeldrager.’’