070-2210323     info@vdtmakelaardij.nl

AD Den Haag

Abonneren op feed AD Den Haag AD Den Haag
AD.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
Bijgewerkt: 49 min 18 sec geleden

Vakbond kondigt nieuwe staking bij Lufthansa aan

8 uur 24 min geleden
Het cabinepersoneel van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa gaat opnieuw staken. Dat heeft vakbond Ufo aangekondigd. Verdere details over de actie volgen woensdag.

Topdag autobeurs gekaapt door actievoerders die zich vast willen lijmen aan de auto's

za, 18/01/2020 - 15:09
Actievoerders van de internationale klimaatbeweging Extinction Rebellion houden vandaag een grote protestactie op de voorlaatste - en drukste - dag van het Autosalon in Brussel. Zij verstoren de autobeurs door in wagens te kruipen en zich vast te ketenen. Maar hun plannen zijn nog extremer: ze willen zich ook vastlijmen aan auto’s en met nepbloed gooien. De politie heeft al verschillende actievoerders opgepakt.

Nog vier jaar Trump, hoe erg kan het zijn? Misschien wel het begin van het einde

za, 18/01/2020 - 12:30
Sandra Phlippen is chief economist bij ABN Amro en universitair docent aan de Erasmus School of Economics.

Nederlanders blijven sparen ondanks almaar dalende rente

za, 18/01/2020 - 12:14
Spaarders kijken met argusogen naar ING en Rabobank, nadat ABN AMRO deze week als eerste grote bank de spaarrente verlaagde naar 0 procent. Het valt te bezien of Nederlanders hierdoor minder gaan sparen. De rente daalt namelijk al acht jaar en in die tijd zetten mensen almaar meer geld opzij, blijkt uit cijfers van De Nederlandsche Bank (DNB).

Verkoop dure benzine explodeert: ‘vaak zonde van je geld’

za, 18/01/2020 - 06:00
Sinds de invoering van de nieuwe benzine E10 kiezen steeds meer Nederlanders voor duurdere ‘premium’ brandstoffen. Autobezitters zijn bang dat de vervanger van Euro 95 hun auto stuk maakt, maar volgens experts is dat niet terecht. ,,E10 geeft minder problemen dan mensen denken, maar door allerlei indianenverhalen zijn ze meer geld kwijt dan nodig. Al moeten vooral bezitters van motorfietsen, brommers en klassiekers wel opletten.”

Buurtwinkelcentra floreren: ‘We hebben nul procent leegstand’

za, 18/01/2020 - 03:00
De meeste wijkwinkelcentra in ons land staan er goed voor. Ruim 80 procent van de 632 centra trekt voldoende klanten en scoort een dikke voldoende. Bij slechts 34 winkelcentra is er sprake van veel en langdurige leegstand. Dat blijkt uit onderzoek van vastgoedbureau Colliers International.

Minister laat onafhankelijk onderzoek doen naar strafbaar handelen belastingambtenaren

vr, 17/01/2020 - 18:35
Minister van Financiën Wopke Hoekstra bevestigt dat hij een externe instantie laat onderzoeken of ambtenaren van de Belastingdienst strafbaar hebben gehandeld in de toeslagenaffaire. Hoekstra laat ook bekijken of er mogelijk zaken bij zijn die voorgelegd moeten worden aan het Openbaar Ministerie.

T-Mobile komt volgende maand met eerste 5G-abonnement

vr, 17/01/2020 - 11:50
T-Mobile biedt vanaf volgende maand een 5G-abonnement aan, ondanks dat het 5G-netwerk dan nog niet werkt. Klanten kunnen dan met een geschikte telefoon direct gebruik maken van het snelle netwerk als het deze zomer live gaat, laat de provider weten.

‘Flybe ontkent: Wij genieten geen speciale behandeling van Britse overheid’

vr, 17/01/2020 - 10:53
De financieel geplaagde luchtvaartonderneming Flybe krijgt geen speciale behandeling van de Britse overheid. De onderneming spreekt in Britse media dergelijke beweringen uit de sector tegen. Branchegenoten als British Airways-moeder IAG en prijsvechter Ryanair uitten eerder bezwaren tegen het reddingsplan, dat zij als illegale staatssteun en misbruik van publieke gelden bestempelden.

Geen bewindspersoon in Rutte 3 die zóveel mensen de gordijnen in jaagt

vr, 17/01/2020 - 10:48
Er is geen bewindspersoon in Rutte 3 die zóveel mensen de gordijnen in jaagt. Toch staat staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken achter haar missie: om iedereen in de maatschappij mee te laten doen móeten er regelingen op de schop. ,,We moeten iedereen een plekje geven.”

‘Onacceptabel dat de overheid mensen thuis op de bank laat zitten’

vr, 17/01/2020 - 10:48
Er is geen bewindspersoon in Rutte 3 die zóveel mensen de gordijnen in jaagt. Toch staat staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken achter haar missie: om iedereen in de maatschappij mee te laten doen móeten er regelingen op de schop. ,,We moeten iedereen een plekje geven.”

VW-topman: ‘Volkswagen moet niet als Nokia eindigen’

vr, 17/01/2020 - 09:25
Ceo Herbert Diess van Volkswagen denkt dat zijn bedrijf sneller moet veranderen in een tech-bedrijf, waarbij hij parallellen trekt met hoe het Nokia is vergaan. De nieuwe divisie Car.Software zou de toekomst van Volkswagen Groep bepalen.

Meer dan 14 miljard euro aan CO2-boetes voor autofabrikanten

vr, 17/01/2020 - 05:00
Autofabrikanten worden dit jaar geconfronteerd met CO2-boetes van ruim 14 miljard euro. Volkswagen, Daimler en BMW moeten bijna de helft van dat bedrag betalen. En de tijd dringt.

Ambassadeur VS: Nederlandse ASML-technologie hoort niet in China

vr, 17/01/2020 - 02:21
De Amerikaanse ambassadeur in Nederland bevestigt dat Amerika niet wil dat geavanceerde chipmachines van ASML aan China worden geleverd. ,,We hebben het aan de Nederlanders vrij duidelijk gemaakt: wij geloven dat dit bijzonder gevoelige technologie is, die niet thuishoort op bepaalde plaatsen’’, zegt Pete Hoekstra in een interview met het FD.

Forse stijging aantal claims tegen producent onkruidverdelger Roundup

vr, 17/01/2020 - 01:36
Het aantal mensen dat het Duitse chemieconcern Bayer aanklaagt vanwege de mogelijk kankerverwekkende onkruidverdelger Roundup is explosief toegenomen. In oktober sprak het bedrijf nog van bijna 43.000 zaken in de Verenigde Staten. Volgens Ken Feinberg, die als bemiddelaar optreedt tussen de aanklagers en Bayer, ligt dat aantal nu tussen de 75.000 en 85.000 of zelfs nog hoger.

Landbouw scoort exportrecord, met dank aan bloembollen en varkensvlees

vr, 17/01/2020 - 00:01
De Nederlandse landbouwsector exporteerde vorig jaar voor 94,5 miljard euro aan producten. Dat is een record. Nooit eerder voerde Nederland voor een groter bedrag aan landbouwgoederen uit.

Nederland is de op een na grootste landbouwexporteur ter wereld

vr, 17/01/2020 - 00:01
De Nederlandse landbouwsector exporteerde vorig jaar voor 94,5 miljard euro aan producten. Dat is een record. Nooit eerder voerde Nederland voor een groter bedrag aan landbouwgoederen uit.

Natuurorganisatie start juridische procedure tegen plastic soep in Rotterdamse haven

do, 16/01/2020 - 22:16
Milieubeschermers nemen juridische stappen om bedrijven en autoriteiten te dwingen tot het opruimen van plastic afval in de Rotterdamse haven. Volgens de Plastic Soup Foundation veroorzaken de gemorste kunstofresten van de plasticindustrie een stille ramp onder dieren.

Kabinet wil meer beroepsgroepen testen op alcohol, drugs of zware medicijnen

do, 16/01/2020 - 20:31
Het kabinet onderzoekt of op risicovolle werkplekken personeel kan worden onderworpen aan een alcohol- en drugstest. Allereerst komen er controles in de chemische industrie. Grote bedrijfstakken als de bouw en metaal volgen mogelijk.

Ruim 500 varkensboeren melden zich voor uitkoopregeling

do, 16/01/2020 - 15:51
Iets meer dan vijfhonderd varkenshouders hebben zich gemeld voor een uitkoopregeling waarbij zij tegen een vergoeding hun bedrijf kunnen beëindigen. Dat zijn er veel meer dan waar rekening mee werd gehouden. Het kabinet ging ervan uit dat zo’n driehonderd boeren zouden toehappen.