070-2210323     info@vdtmakelaardij.nl

AD Den Haag

Abonneren op feed AD Den Haag AD Den Haag
AD.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
Bijgewerkt: 11 min 19 sec geleden

‘De realiteit is dat prijzen van sommige etenswaren sowieso stijgen’

4 uur 35 sec geleden
Neem plaats op de sofa van Irene van den Berg. Zij analyseert iedere week ons economisch gedrag.

Dit is de rijkste man van Europa (en zijn enige zwakte is chocola)

4 uur 15 min geleden
De Franse zakenman Bernard Arnault hoort vanaf heden bij een zeer select gezelschap: hij bezit meer dan 100 miljard dollar en is daarmee een van de drie allerrijkste mannen op aarde. Maar wie is hij?

‘Miljardeninjectie nodig om fietsen aan te jagen’

11 uur 15 min geleden
De komende jaren is zo'n 3 miljard euro extra nodig om te zorgen dat we in 2027 samen 20 procent meer fietskilometers maken dan in 2017. Dat zegt Tour de Force, de organisatie die fietsen in Nederland moet stimuleren. De zak met geld moet naar meer fietsen in de stad, de fiets als onderdeel van flexibel vervoer en regionale routes.

Dieven teisteren Nederlandse winkeliers: 1,8 miljard verlies

12 uur 15 min geleden
Nederlandse winkeliers hebben vorig jaar 1,8 miljard euro verloren door diefstal. Daarmee heeft Nederland ná Spanje de hoogste winkelcriminaliteit in West-Europa. Dat blijkt uit de studie Retail Security in Europe die is uitgevoerd door onderzoekers van de Universitá Cattolica del Sacro Cuore uit Milaan. Supermarkten, bouwmarkten en kledingwinkels zijn het populairst bij winkeldieven.

VNO-NCW voorzitter Hans de Boer: Rutte blaft in de verkeerde richting

15 uur 14 min geleden
De werkgevers snappen best dat werknemers gefrustreerd zijn dat de lonen niet sneller stijgen nu het economisch goed gaat. Er is ook best ruimte voor meer loon, maar er moet ook aandacht komen voor de vraag hoe we de werkgelegenheid in stand houden. Dat vindt Hans de Boer, de voorzitter van werkgeversvereniging VNO-NCW.

Kamer steunt pensioenakkoord, maar gesteggel over rekenrente gaat door

wo, 19/06/2019 - 21:34
De aanhoudende dreiging van pensioenkortingen stelt het zwaarbevochten pensioenakkoord onmiddellijk op de proef. De huidige rekenrente is volgens PvdA en GroenLinks niet per se heilig, dit tot afgrijzen van coalitiepartijen D66 en ChristenUnie.

‘Het is niet leuk voor de mannen, maar er moest iets gebeuren’

wo, 19/06/2019 - 20:37
Het bestuur van TU Eindhoven (TU/e) neemt een vrij rigoureuze maatregel om meer vrouwen op wetenschappelijke functies te krijgen: alleen vrouwen mogen de komende tijd nog solliciteren. Belachelijk? ,,Jammer dat het nodig is, maar goed dat het gebeurt”, zegt Elphi Nelissen, verbonden aan de technische universiteit én pleitbezorger van meer vrouwen aan de top.

De club van hectomiljardairs heeft een derde lid en dit is hem

wo, 19/06/2019 - 20:31
Het vermogen van de Franse zakenman Bernard Arnault is gestegen naar meer dan 100 miljard dollar. Daarmee treedt de rijkste man van Europa toe tot het zeer exclusieve clubje van mensen met een vermogen van minstens 100 miljard dollar, samen met Amazon-topman Jeff Bezos en Microsoft-oprichter Bill Gates. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van zijn Billionaires Index.

Werkgevers willen lonen laten meegroeien met economie

wo, 19/06/2019 - 19:54
De werkgevers pleiten voor een nieuw sociaal akkoord naar aanleiding van de oproep van premier Rutte om de lonen van werknemers te verhogen. Daarvoor moet de overheid ook een duit in het zakje doen vindt Hans de Boer, voorzitter van werkgeversvereniging VNO-NCW.

Geld lenen? Hier moet je op letten

wo, 19/06/2019 - 17:01
Natuurlijk kun je beter sparen voor grote uitgaven, maar soms is het niet anders en heb je daarvoor extra geld nodig. Waar moet je op letten als je geld leent?

Ouders veel meer geld kwijt aan kinderopvang

wo, 19/06/2019 - 16:00
Ouders betalen een steeds groter deel van de kinderopvangrekening zelf. De tarieven zijn dusdanig gestegen dat ze hoger zijn dan de kinderopvangtoeslag. Met als gevolg dat ouders soms honderden euro’s per jaar meer kwijt zijn.

Waarschuwing aan reizigers: douane kan medicijnen zien als drugs

wo, 19/06/2019 - 11:12
Ruim 1,8 miljoen medicijngebruikers in Nederland moeten een officiële verklaring aanvragen voordat ze deze zomer het land verlaten voor hun vakantie. Anders lopen deze reizigers het risico dat hun kalmeringsmiddel of pijnstiller bij de grens wordt behandeld als drugs, waarschuwt apothekersorganisatie KNMP.

Huren in Berlijn voor vijf jaar bevroren om oververhitte markt aan te pakken

wo, 19/06/2019 - 10:30
Het bestuur van de Duitse hoofdstad Berlijn heeft besloten een huurplafond in te voeren. De huren mogen in beginsel vijf jaar lang niet worden verhoogd.

CPB: Werkloosheid omhoog, koopkracht valt tegen

wo, 19/06/2019 - 07:13
De werkloosheid blijft uitzonderlijk laag, maar gaat volgend jaar na vijf jaar achtereen gedaald te zijn voor het eerst weer licht stijgen. De koopkracht komt dit jaar lager uit, doordat de lonen minder hard stijgen dan de prijzen. Dat stelt het Centraal Planbureau (CPB) in nieuwe ramingen, die vanochtend zijn verschenen.

VCP stemt als laatste vakbond in met pensioenakkoord

di, 18/06/2019 - 18:05
Ook de achterban van VCP heeft ingestemd met het pensioenakkoord. Eerder gaven de achterban van FNV én CNV al hun fiat aan de gemaakte afspraken.

Honderden huisbazen intimideren huurders: Woonbond roept op tot actie

di, 18/06/2019 - 17:49
Honderden huisbazen treiteren, bedreigen of intimideren hun huurders. Het gaat om uiteenlopende incidenten, zoals het dumpen van mest in tuinen en het vastlijmen van sloten tot aan fysiek geweld. Deze problematiek komt met name voor in de vrije huursector en in de grote steden. Dat meldt BNR Nieuwsradio vandaag.

Bankmedewerker liegt over diploma’s en krijgt negen maanden beroepsverbod

di, 18/06/2019 - 17:17
Een bankmedewerker heeft een beroepsverbod opgelegd gekregen van negen maanden, omdat hij gelogen heeft over diploma’s. De Tuchtcommissie Banken heeft dit vandaag bekendgemaakt.

Muziekketen Keymusic is failliet verklaard

di, 18/06/2019 - 17:13
Muziekketen Keymusic, met vestigingen door heel Nederland, is failliet. De rechter heeft het bankroet gisteren uitgesproken. Keymusic heeft vestigingen in Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Utrecht en Apeldoorn. Ook Rock Palace in Den Haag valt onder de keten.

Al last van bezorgschaamte? ‘Webwinkels moeten dit aanwakkeren’

di, 18/06/2019 - 17:00
Een meerderheid van de Nederlanders (57 procent) vindt gratis bezorging nog steeds een doorslaggevende factor om een online bestelling te plaatsen. Als het gaat om gratis retourneren van bestellingen geeft 30 procent aan dit het belangrijkste te vinden bij het selecteren van een webwinkel.

FNV over loongroei: Het gaat langzaam

di, 18/06/2019 - 15:29
Ondanks dat bedrijven nauwelijks zijn ingegaan op de looneis van FNV van 5 procent, is de vakbond niet ontevreden over de bereikte resultaten. ,,De lonen stijgen langzaam maar zeker.”