070-2210323     info@vdtmakelaardij.nl

AD Den Haag

Abonneren op feed AD Den Haag AD Den Haag
AD.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
Bijgewerkt: 2 uur 1 min geleden

Hema lijdt 215 miljoen verlies, maar ziet toekomst zonnig in

5 uur 34 min geleden
Hema leed vorig jaar bijna 215 miljoen euro verlies. Dat is bijna 100 miljoen euro meer dan in 2019, toen het warenhuis voor ruim 117 miljoen in de rode cijfers belandde. Het negatieve resultaat heeft volgens Hema vooral te maken met de gevolgen van corona en herkapitalisatie- en financieringskosten.

De concurrentie is moordend, maar Nederlands oudste bouwmarkt zegt grote troef te hebben

6 uur 54 min geleden
Gamma opende vijftig jaar geleden de eerste bouwmarkt van Nederland. Het bedrijf groeide hard, maar kende ook zware tijden tijdens de kredietcrisis. Met 166 winkels en een innovatieve website probeert de keten het hoofd te bieden aan oprukkende concurrenten als Hornbach en Bauhaus. ,,De winkel wordt steeds meer de service- en showroom van de webshop.’’

Extreem hoge prijzen voor graan, maar biertje blijft voorlopig betaalbaar

ma, 10/05/2021 - 19:30
Moeten we binnenkort meer betalen voor ons biertje met bitterbal? Dat hangt ervan af, en dan vooral van het weerbericht.

Vakantiegeld dit jaar fors lager voor grootverdieners

ma, 10/05/2021 - 15:49
Het vakantiegeld valt dit jaar voor de mensen die gemiddeld drie keer meer verdienen dan modaal fors lager uit, berekende loonstrookjesverwerker ADP. Dat komt door aangepaste belastingtarieven. Mensen die het minimumloon verdienen gaan er wel iets op vooruit.

Het kan dus wél, een 50-tonner op elektriciteit: ‘Vier jaar geleden was dit niet mogelijk’

ma, 10/05/2021 - 11:53
Een volledig elektrische zware vrachtwagen zou er nooit komen. Het accupakket zou zo groot en zwaar zijn dat er nauwelijks iets overbleef voor de lading. Maar ze komen nu toch.

Bedrijven kunnen, van onze belastingcenten, een lucratief handeltje in vervuiling opzetten

ma, 10/05/2021 - 11:00
Irene van den Berg is journalist en columnist, gespecialiseerd in financiële psychologie. Zij probeert ons economische gedrag te verklaren.

ABN: deel Nederlanders zal verblijf in eigen land annuleren als buitenlandse vakantie erin zit

ma, 10/05/2021 - 00:01
Vakantieparken en campings moeten dit jaar op hun hoede zijn voor zogeheten ‘schaduwvakanties’, vakanties die voor de zekerheid worden geboekt in Nederland, maar worden geannuleerd als een buitenlandse vakantie er toch in zit, waarschuwt ABN Amro.

‘Crisis? We zijn nog nooit zo verwend geweest’

zo, 09/05/2021 - 14:00
Wie dacht dat we tijdens de coronacrisis veel vaker naar de supermarkt gaan, zit er compleet naast. Volgens de Belgische retailprofessor Pierre-Alexandre Billiet brachten Nederlanders in 2020 51 miljoen minder bezoekjes aan deze winkels dan het jaar ervoor. Het is een van de opvallende conclusies die Billiet trekt in zijn onderzoek naar ons consumentengedrag tijdens een pandemie.

Wat kopen we voor mam? Bloemen, ontbijtbox en ‘De zevende zus’

za, 08/05/2021 - 10:00
Luxe ontbijtboxen zijn dit jaar razend populair voor Moederdag. Veel horecabedrijven bieden uitgebreide ontbijtjes aan om moeders zondag te verwennen. Maar ook duurzame chocolade, boeketten en het laatste deel uit De Zeven Zussen-serie van schrijfster Lucinda Riley worden veel verkocht.

Mogelijk besmet met listeria: AH haalt rode bieten uit het schap

vr, 07/05/2021 - 20:36
Albert Heijn haalt per direct biologische rode bieten van het eigen merk uit het schap vanwege mogelijke besmetting met de listeriabacterie. Het gaat om de AH Biologische Rode Bieten geraspt, AH Biologische Rode Bieten blokjes en AH Biologische Rode Bieten gekookt.

Scheidend ProRail-topman Hans van Leeuwen kan niet wachten: nog even en hij wordt... ‘bakfietsopa’

vr, 07/05/2021 - 19:00
‘Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk wel dat ik het kan.’ De uitspraak van Pippi Langkous wordt vaak aangehaald, maar als de financiële topman van ProRail dat doet, is het des te opmerkelijker. Al verwijst Hans van Leeuwen, 55 jaar en inwoner van Berkel, vooral naar zijn aanstaande bestaan als pensionado. Morgen is hij topman af en voorlopig alleen nog familieman. Het RD houdt hem een spiegel voor.

Rotterdam lost op eigen houtje schulden af van slachtoffers toeslagenaffaire

vr, 07/05/2021 - 15:29
Rotterdam helpt slachtoffers van de toeslagenaffaire die nog altijd kampen met schulden. Komende week lost de gemeente de schulden van zo’n vijftig mensen af. Ze wacht hierbij niet op afspraken die het Rijk maakt met schuldeisers. De gemeente denkt uiteindelijk zo’n vierhonderd Rotterdammers te kunnen helpen om sneller van hun schulden af te komen.

Een van de grappigste autootjes ooit keert terug: dit is de nieuwe Messerschmitt

vr, 07/05/2021 - 09:46
De Messerschmitt, het koddige autootje waarin André van Duin in 1976 zijn hit File vertolkte, keert terug. De piepkleine driewieler werd in de naoorlogse jaren gemaakt door een voormalige fabrikant van Duitse gevechtsvliegtuigen. De nieuwe versie is binnenkort te koop in twee varianten, waaronder ook een elektrische.

Vakbonden: Geef personeel slachthuizen vast contract

vr, 07/05/2021 - 07:00
Geef arbeiders in de Nederlandse slachthuizen zo snel mogelijk een vast contract. Hiermee wordt de (rechts-)positie van het vaak uit Oost-Europa afkomstige personeel flink verbeterd. Dat vinden vakbonden FNV en CNV.

Geheime informatie grote bedrijven steeds vaker op straat

vr, 07/05/2021 - 05:19
Gevoelige gegevens van grote bedrijven lekken steeds vaker uit. Het komt meer voor dat werknemers per ongeluk bedrijfsinformatie laten slingeren, bijvoorbeeld door een USB-stick te laten liggen in de trein. Bovendien weten criminelen zoals hackers vaker de hand te leggen op zulke gegevens. Dat meldt het statistiekbureau CBS, dat cijfers uit 2019 heeft vergeleken met die van drie jaar eerder.

Jurist over vrijgeven patenten coronavaccins: ‘Farmaceuten huilen krokodillentranen’

do, 06/05/2021 - 19:00
Nu de coronapandemie de wereld al bijna anderhalf jaar in haar greep houdt, pleiten de VS en Europa opeens voor het vrijgeven van patenten op vaccins. De Nederlandse jurist Ellen 't Hoen, internationaal specialist op dit gebied, noemt het een ‘monumentale ommezwaai’ van de rijke landen, maar spreekt ook van ‘eigenbelang’. Over klagende farmaceuten hoeven we ons volgens haar geen zorgen te maken. ,,Die huilen krokodillentranen.”

Rotterdamse haven: Suez-file is afgehandeld, op een paar schepen na

do, 06/05/2021 - 17:45
De Suez-file is afgehandeld. Dat meldt de Rotterdamse haven. De 64 containerschepen die in maart achter de gestrande Ever Given kwamen te liggen, hebben bijna allemaal hun lading afgeleverd.

De terrassen zijn een week open maar op veel plekken blijven ze leeg

do, 06/05/2021 - 16:52
Bij een deel van de horecaondernemers ging vorige week de vlag uit toen ze na een half jaar sluiting onder strikte voorwaarden weer de terrassen mochten openen. Een week later is de stemming op veel plekken behoorlijk omgeslagen, merken Koninklijke Horeca Nederland en FNV Horeca.

Lucratieve CO2-handel van Tesla stokt

do, 06/05/2021 - 15:01
Tesla had afgelopen jaren een goudmijn in de handen. De verkoop van CO2-rechten aan autofabrikanten die vooral nog bezig waren met brandstofauto’s leverde honderden miljoenen euro’s op. Maar de markt voor emissierechten krimpt.

Brussel wil vijf miljoen euro uittrekken voor ontslagen KLM-personeel

do, 06/05/2021 - 12:48
De Europese Commissie wil vijf miljoen euro uittrekken om KLM-personeel dat vanwege de coronacrisis is ontslagen aan een nieuwe baan te helpen. Het geld is bedoeld om 1200 ontslagen werknemers om te scholen of te helpen een eigen zaak te beginnen, meldt de commissie vanmiddag. Zij verwacht van het kabinet dat het 3,4 miljoen euro bijlegt.