070-2210323     info@vdtmakelaardij.nl

AD Den Haag

Abonneren op feed AD Den Haag AD Den Haag
AD.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
Bijgewerkt: 58 min 10 sec geleden

‘s Werelds grootste werkschip aan de slag op de Noordzee

wo, 08/04/2020 - 21:20
De Pioneering Spirit gaat Noorse olieplatforms ontmantelen. ‘s Werelds grootste werkschip deed vorig jaar ook al opruimwerk bij het Valhall-olieveld op de Noordzee. Vandaag is bekendgemaakt dat ze daar verder mee gaat. Het gevaarte ligt momenteel bij de Maasvlakte.

Alleen de havenwerkers reizen nog per touringcar

wo, 08/04/2020 - 20:00
Gelukkig heeft hij de haven nog. Leo Ringelberg van het gelijknamige touringcarbedrijf uit Rotterdam-Hoogvliet verheugde zich op een zomer vol mooie opdrachten. Van het Songfestival tot Pinkpop. ,,Alle massa-evenementen zijn busevenementen.’’ Maar door het coronavirus gaat niets door en staan de touringcars stil, behalve zijn bussen die havenwerkers naar de Maasvlakte rijden.

Geldstress door coronacrisis: ‘Blijf kalm en bekijk wat je opties zijn’

wo, 08/04/2020 - 18:01
De coronacrisis raakt veel mensen ook in de portemonnee. Opeens valt er inkomen weg, terwijl de vaste lasten doorlopen. Dat levert geheid stress op. Wat kun je daar mentaal én praktisch aan doen?

Betalen met mobiel groeit enorm uit angst om pinautomaat aan te raken

wo, 08/04/2020 - 17:48
Betalen met de mobiele telefoon groeit de laatste weken enorm. ING Bank vermoedt dat mensen in deze coronatijd bang zijn om de pinautomaat – waar dagelijks duizenden vingers overheen gaan – aan te raken.

Half miljoen bedrijven al zwaar in problemen door crisis

wo, 08/04/2020 - 16:58
Bijna alle bedrijven in Nederland merken de coronacrisis aan den lijve. Een half miljoen ondernemingen zit zelfs nu al zwaar in de problemen. Bij de horeca is bijna driekwart van de bedrijven in moeilijkheden.

Pakketbezorgers PostNL eisen hoger uurtarief: ‘We draaien bizarre weken’

wo, 08/04/2020 - 14:06
Pakketbezorgers dreigen PostNL met de rechter als ze niet snel een hoger uurtarief ontvangen. Ook willen ze de extra bezorgtijd die het contactloos bezorgen vergt, vergoed. De Belangenvereniging voor Pakket Distributie (BVPD) eist uiterlijk komende maandag een ‘eerlijk aanbod’.

Koningin Máxima leeft mee met transporteurs zonder werk

wo, 08/04/2020 - 12:48
Koningin Máxima is vanmorgen in gesprek gegaan met gedupeerde transporteurs die door de coronacrisis hard zijn geraakt. Chauffeurs die voor de bouw of detailhandel rijden hebben vaak nog wel wat te doen, maar veel anderen zitten zonder ritten thuis, kreeg ze te horen.

Bosmieren moeten verhuizen vanwege autofabriek Tesla

wo, 08/04/2020 - 11:35
De bosmieren op het toekomstige bouwterrein van de nieuwe Tesla-fabriek bij Berlijn zijn aan een verhuizing begonnen. Zij moeten plaatsmaken voor de bouw en zijn daarom deze week, compleet met de mierenhoop waarin zij wonen, in witte tonnen gestopt. Vervolgens zijn de mierenhopen in een verderop gelegen bos geplaatst.

Iedereen wil helpen bij oogsten van het ‘witte goud’

wo, 08/04/2020 - 11:00
Er dreigt door het coronavirus een tekort aan arbeidsmigranten in de land- en tuinbouw. Om te voorkomen dat er te weinig ‘handjes’ zijn, stellen de telers zich flexibel op en zetten ze onder meer horecapersoneel in. ,,We worden overspoeld met sollicitaties.’’

Kylie Jenner weer jongste 'selfmade' miljardair ter wereld

wo, 08/04/2020 - 09:47
Kylie Jenner kan zich voor het tweede jaar op rij de jongste ‘selfmade’ miljardair van de wereld noemen. De 22-jarige halfzus van Kim Kardashian is zo’n 1,2 miljard dollar waard, rekende het Amerikaanse zakenblad Forbes uit.

Geen akkoord Eurogroep over steunpakket van 540 miljard euro: Italië en Nederland onwrikbaar

wo, 08/04/2020 - 08:09
De ministers van Financiën van de eurolanden (Eurogroep) hebben hun onderhandelingen over een injectie van 540 miljard euro in de Europese economie vanwege de coronacrisis opgeschort. Na een videoconferentie die gisteren om 16.00 uur begon en de hele nacht doorging, bleken vooral Nederland en Italië niet te willen wijken van hun posities over euro-obligaties en het Europese noodfonds ESM. Het overleg wordt morgen voortgezet, aldus Eurogroepvoorzitter Mario Centeno.

Overschot aan vrije dagen en straks iedereen tegelijk weg? ‘Werknemers houden recht op vakantie’

wo, 08/04/2020 - 08:00
Nu vakanties niet doorgaan en er weinig vakantiedagen worden opgenomen, leven er bij werkgevers veel vragen over ‘vakantiestuwmeren’ die mogelijk aan het ontstaan zijn. Vervelend voor de werkgever, maar het recht om vakantiedagen op te nemen ligt nog altijd bij de werknemer.

PvdA: soepele bijstand voor zzp’er ook voor ontslagen flexwerker

wo, 08/04/2020 - 07:00
Net als zelfstandig ondernemers moeten ook ontslagen flexwerkers bij hun gemeente een beroep kunnen doen op de soepele noodregeling voor bijzondere bijstand. Volgens de PvdA is dat de eenvoudigste manier om Nederlanders die nu de hardste klappen van de coronacrisis opvangen uit de brand te helpen.

Activisten willen dat Ahold breekt met voedingsreus Cargill

wo, 08/04/2020 - 06:49
Milieuactivisten roepen vandaag tijdens de aandeelhoudersvergadering supermarktconcern Ahold Delhaize op de banden met samenwerkingspartner Cargill te verbreken. Volgens milieugroepen Animal Rebellion, Extinction Rebellion en Climate Save Movement is het Amerikaanse Cargill het meeste destructieve agro-industriële bedrijf ter wereld.

De grafieken die laten zien hoe Nederland tot stilstand kwam zijn (soms) best schokkend

wo, 08/04/2020 - 06:30
Met de uitbraak van corona is Nederland massaal op de noodrem gaan staan. En dat is goed terug te zien in de cijfers over hoe we ons bewegen en waar we ons geld aan uitgeven. Hoe Nederland tot stilstand kwam in elf (soms toch wel schokkende) grafieken.

Kabinet wil uitverkoop uitstellen: geen koopjes voor 1 juli

di, 07/04/2020 - 22:18
De zomeruitverkoop start dit jaar mogelijk pas na 1 juli. Het kabinet laat momenteel onderzoeken of massale kortingsacties voor die datum kunnen worden tegengegaan.

Toehoeoet! De haven steekt iedereen een hart onder de riem en laat zich horen

di, 07/04/2020 - 20:00
Schippers laten deze woensdagmiddag massaal hun scheepstoeter loeien en dat zal tientallen kilometers rond de Rotterdamse haven te horen zijn. Met de actie willen zij in coronatijd iedereen een hart onder de riem steken.

Bizar jubileum: Bijenkorf bestaat 150 jaar, maar winkels zijn gesloten

di, 07/04/2020 - 19:00
De Bijenkorf, ’s lands laatste volledige warenhuis, bestaat dit jaar 150 jaar. Wat een groot winkelfeest had moeten worden, lijkt door de coronacrisis uit te draaien op een deceptie. Ga maar na: in de 150-jarige historie van de Bijenkorf is het nooit eerder voorgekomen dat de winkels zo lang dicht waren. ,,We zijn één keer een halve dag gesloten geweest tijdens de februaristaking in 1941’’, aldus een woordvoerder.

‘Wereldwijd 195 miljoen banen weg door coronacrisis’

di, 07/04/2020 - 16:53
Door de pandemie met het coronavirus zullen in het tweede kwartaal wereldwijd 195 miljoen banen verloren gaan. De virusuitbraak zorgt vooral in Europa, Azië en de Arabische wereld voor een sterke daling van het aantal arbeidsplaatsen, verwacht de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO). ING voorziet dit jaar 8 procent krimp voor de Nederlandse economie vanwege de coronacrisis.

Wordt het lastiger een huis te (ver)kopen door de coronacrisis?

di, 07/04/2020 - 16:45
Vanaf het moment dat het woord ‘crisis’ klinkt, wordt er gespeculeerd over huizenprijzen. Is het straks na jaren van grote krapte makkelijker om een huis te kopen, of wordt het juist moeilijker? En zien huizenbezitters hun kapitaal verdampen? We belichten vier aspecten die een rol spelen.