070-2210323     info@vdtmakelaardij.nl

AD Den Haag

Abonneren op feed AD Den Haag AD Den Haag
AD.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
Bijgewerkt: 3 min 14 sec geleden

Brabantia doet al 100 jaar hetzelfde: ‘Nu nog het strijken leuker maken’

zo, 21/04/2019 - 13:00
Brabantia bepaalt al generaties lang de sfeer en kleur in ons huishouden. Het bedrijf - op 1 mei een eeuw oud - kiest vaker voor luxe en design. Maar de oranjekleurige broodtrommel met flowerpowerbloemen komt ook terug.

Lidl haalt yoghurt uit de schappen vanwege stukjes metaal

za, 20/04/2019 - 20:41
Lidl haalt per direct de literpakken halfvolle vanilleyoghurt van het merk Milbona uit de schappen. Mogelijk bevat het product metaaldeeltjes, wat tot verwondingen kan leiden. De yoghurt is verkocht in de Nederlandse filialen, laat de supermarktketen weten.

Ook vijftigplusser kan arbeidstekort in de bouw niet oplossen

za, 20/04/2019 - 18:00
Het personeelstekort in de bouw is zo groot dat zelfs de vraag naar senioren sterk toeneemt. Uit cijfers van UWV blijkt dat 59 procent van de werkloze bouwarbeiders van vijftig of ouder binnen een half jaar weer aan het werk is. Maar dat is lang niet genoeg.

Bloemenpark Keukenhof is bomvol: ‘Kom niet meer, ook niet tijdens de paasdagen’

za, 20/04/2019 - 14:33
Het bloemenpark de Keukenhof is zo vol dat bezoekers beter weg kunnen blijven, zo waarschuwt de internationale trekpleister in Lisse. Op het parkeerterrein kan er geen auto meer bij en de aanvoerwegen zijn dichtgeslibt. Het park heeft inmiddels ook voor de paasdagen een ‘negatief bezoekadvies’ afgegeven.

Bloemenpark Keukenhof is bomvol: ‘Kom niet meer’

za, 20/04/2019 - 14:33
Het bloemenpark de Keukenhof is zo vol dat bezoekers beter weg kunnen blijven, zo waarschuwt de internationale trekpleister in Lisse. Op het parkeerterrein kan er geen auto meer bij en de aanvoerwegen zijn dichtgeslibt.

Trump brengt risico’s terug die al 40 jaar weg leken

za, 20/04/2019 - 12:30
Sandra Phlippen is hoofd Nederland bij het economisch bureau van ABN Amro en universitair docent aan de Erasmus School of Economics.

Criminelen moeten meer sjouwen: uitgifte 500-eurobiljet gestaakt

za, 20/04/2019 - 11:55
Criminelen die vaak cash geld gebruiken zullen meer moeten gaan sjouwen. Vrijdag staken de allerlaatste Europese banken de uitgifte van de lilakleurige 500-eurobiljetten ‘wegens de populariteit bij criminelen’.

Massaal naar de meubelboulevard met Pasen: ‘God hebbe hun ziel’

za, 20/04/2019 - 10:00
We gaan dit weekeinde liever naar IKEA dan naar de kerk. ,,Een pelgrimage naar de meubelboulevard. God hebbe hun ziel’’, zegt cultuurtheoloog Frank Bosman. Langzaam maar zeker gaat Pasen Kerstmis achterna en verdwijnt de religieuze betekenis.

Demonstranten Shell-kantoor mogen naar huis

vr, 19/04/2019 - 22:55
Ongeveer twintig klimaatdemonstranten die vrijdagochtend waren opgepakt bij een protest voor het hoofdkantoor van Shell in Den Haag zijn vrijgelaten. Dat heeft een woordvoerder van de organisatie Extinction Rebellion laten weten. Twaalf van hen hadden volgens de politie vernielingen aangericht en acht anderen hadden niet geluisterd naar opdrachten van agenten.

Shell vangt bot bij rechter om overwerk

vr, 19/04/2019 - 17:16
Personeel van Shell hoeft niet over te werken bij groot onderhoud op de locatie in Moerdijk. Dat heeft de rechter beslist in een kort geding dat door de olie- en gasreus was aangespannen. Het weigeren van overwerk maakt onderdeel uit van vakbondsacties van FNV en CNV in de roep om een betere cao.

Paasweekend: supermarkten verwachten recordomzet

vr, 19/04/2019 - 16:55
Met een zonnig paasweekend voor de boeg verwachten supermarkten een recordomzet. Dit jaar komt de omzet volgens het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) naar verwachting uit op 870 miljoen euro, ruim 7 procent hoger dan vorig jaar.

Na vliegschaamte is er nu bezorgschaamte: ‘Haal online aankoop voortaan zélf af’

vr, 19/04/2019 - 16:50
Nederlanders moeten extra gaan betalen als ze online bestelde producten thuis laten bezorgen. Zo kan de wildgroei aan online bezorgers worden tegengegaan, claimen Amsterdamse winkeliers verenigd in MKB Amsterdam.

Tuincentra doen buxus in de ban vanwege mottenplaag

vr, 19/04/2019 - 14:21
In verschillende delen van Nederland is de populaire tuinplant buxus uit de handel gehaald. De buxusmot die sinds vorig jaar oprukt vanuit het zuiden, vreet de buxusheggen helemaal kaal. Bestrijdingsmiddelen zijn controversieel en zelden effectief. Consumenten zijn op zoek naar alternatieven.

Meer tijd voor winkels Miller & Monroe

vr, 19/04/2019 - 13:59
Winkelketen Miller & Monroe heeft meer tijd gekregen om een faillissement af te wenden. De eigenaar, winkelconcern Vidrea Retail, vroeg deze week uitstel van betaling aan. In de meeste gevallen volgt dan snel een faillissement, maar in overleg met de bewindvoerder en huisbankier ABN AMRO krijgt Vidrea drie maanden langer de tijd.

Shell naar rechter om vakbondsacties Moerdijk

vr, 19/04/2019 - 12:45
Shell wil bij de rechter afdwingen dat vakbonden een deel van hun acties bij Moerdijk stoppen. De cao-protesten maken het onmogelijk om onderhoud te plegen aan een petrochemische installatie, waardoor volgens het olie- en gasconcern de veiligheid in het geding is.

Uber haalt miljard op voor zelfrijdende auto’s

vr, 19/04/2019 - 11:09
Uber heeft in een financieringsronde voor zijn aanstaande beursgang een miljard dollar opgehaald bij drie Japanse bedrijven. Het geld is bedoeld voor de financiering van de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s.

'Wonen is juist betaalbaarder geworden'

vr, 19/04/2019 - 08:11
Het is kommer en kwel op de woning-markt, volgens de kranten. Maar het is niet zo zwart-wit, zegt Johan Conijn, emeritus hoogleraar woningmarkt.

Niet iedereen vrij op vreemde feestdag: ‘Zeur niet over dag werken’

vr, 19/04/2019 - 08:00
Heerlijk lenteweer en twee officiële feestdagen om daar een extra lang weekend van te kunnen genieten. Helaas is dat voor lang niet iedereen weggelegd. Veel bedrijven en organisaties zijn vandaag op Goede Vrijdag gewoon open. En dat is helemaal niet erg. ,,We hebben al hartstikke veel dagen vrij.’’

Airbnb probeert recensies ‘eerlijker’ te maken voor verhuurders

do, 18/04/2019 - 20:16
Airbnb heeft de methode voor beoordelingen op twee punten aangepast. De online marktplaats voor kamers wil daarmee tegemoet komen aan verhuurders die klagen dat ze soms onterecht slechte recensies krijgen.

EasyJet omarmt luchtvaartadvies, KLM vindt het een gevaar voor de economie

do, 18/04/2019 - 17:40
KLM noemt het vandaag uitgebrachte advies van de Raad voor Leefomgeving en Infrastructuur (Rli) om de luchtvaart in Nederland aan banden te leggen ‘eenzijdig en onvolledig’. Volgens de grootste luchtvaartmaatschappij van ons land brengen de voorstellen die de Raad doet aan minister Cora van Nieuwenhuizen (VVD, Infrastructuur en Waterstaat) de Nederlandse economie in gevaar.