070-2210323     info@vdtmakelaardij.nl

AD Den Haag

Abonneren op feed AD Den Haag AD Den Haag
AD.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
Bijgewerkt: 20 min 19 sec geleden

Nieuwe brandstof bestaat voor 60 procent uit water en komt naar Nederland

1 uur 45 min geleden
De nieuwe brandstof Electriq~Fuel komt in 2020 naar Nederland. Deze brandstof bestaat voor 60 procent uit water en is op waterstof gebaseerd. Fabrikant Electriq~Global wil onder meer recyclingfabrieken starten en de brandstof aanbieden voor vrachtwagens, schepen en mobiele generatoren.

Flinke plus Europese verkoop bedrijfswagens

2 uur 59 min geleden
De Europese verkoop van bedrijfswagens is in januari flink gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Er reden ruim 188.000 bedrijfswagens uit de showroom, een stijging van 6,2 procent.

Familie Rijkens leeft van 1800 euro per maand. ‘Frisdrank koop ik niet meer’

3 uur 11 min geleden
Een fulltime baan tegen een minimumloon is anno 2019 goed voor 1615 euro bruto per maand. Dát er een absolute ondergrens is, is ter bescherming van de werknemer. Maar of het voldoende is om van rond te komen?

Ik snap wel dat een winkel als de Intertoys het niet redt

5 uur 12 min geleden
Nynke de Jong schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.

Ruim één op de twintig werknemers verdient ‘jarig’ minimumloon

9 uur 6 min geleden
Meer dan één op de twintig werknemers in Nederland verdient het minimumloon. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) uitgezocht ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van het laagste bedrag dat een werkgever wettelijk verplicht is aan een werknemer als loon uit te keren.

KLM-topman: Zonder vliegtuigen had jij die telefoon niet gehad

do, 21/02/2019 - 18:21
KLM-topman Pieter Elbers is tot in zijn vezels een luchtvaartman. Juist daarom neemt hij de aanzwellende kritiek op de milieu-effecten van vliegverkeer bloedserieus. ,,We zijn ons daarvan bewust. Het is bijna een spagaat.”

Medewerkers Intertoys morgen ‘gewoon’ weer aan het werk

do, 21/02/2019 - 17:49
Er dreigt een ramp onder het personeel van speelgoedwinkel Intertoys. 3.200 medewerkers hebben vandaag hun ontslag aangezegd gekregen. Onderwijl wordt het personeel geacht gewoon op het werk te blijven verschijnen.

Faillissement voor speelgoedketen Intertoys

do, 21/02/2019 - 12:47
Speelgoedwinkel Intertoys is failliet. De winkels blijven voorlopig gewoon open. Tot duidelijk is hoe het nu verder gaat met de speelgoedketen blijft het personeel aan het werk. Onderwijl wordt druk gesproken met verschillende partijen over een doorstart. Voor de ruim 3000 medewerkers ziet de toekomst er somber uit: voor hen is ontslag aangevraagd.

Ongunstige energierekening? 'Dan gaat het slecht met de economie’

do, 21/02/2019 - 12:00
Voor het eerst in vier jaar tijd zijn consumenten negatief over hun eigen huishoudboekje en het economisch klimaat. Dat blijkt uit onderzoek van het CBS. Een hogere energierekening en btw, een tegenvallend loonstrookje en sombere berichten uit het buitenland hakken erin. ,,Het is psychologie-economie'', zegt socioloog Paul Schnabel.

Grootste Nutella-fabriek ter wereld ligt stil door kwaliteitsproblemen

do, 21/02/2019 - 11:26
De grootste Nutellafabriek ter wereld ligt al sinds dinsdag stil. Moederbedrijf Ferrero nam die beslissing nadat problemen zijn vastgesteld met de kwaliteit. De fabriek in het Franse Villers-Écalles produceert normaal 600.000 potten pasta per dag, een kwart van de wereldproductie.

FOX News-presentator over uitschelden Nederlandse journalist: ‘Het was terecht’

do, 21/02/2019 - 11:11
Hoewel FOX News-presentator Tucker Carlson spijt heeft dat hij scheldwoorden gebruikte tegen de Nederlandse historicus en journalist Rutger Bregman, vindt hij wél dat hij met zijn bewoordingen Bregman accuraat typeert. Bregman werd bekend nadat hij vorige maand op het World Economic Forum in Davos had gepleit voor hogere belastingen voor de rijken van deze wereld. Dat vond Carlson duidelijk een gotspe.

Snelle jongens van Improvers blijken strop voor Essent

do, 21/02/2019 - 10:00
Met de miljoenenaankoop van het bekroonde salesbedrijf Improvers dacht energiemaatschappij Essent niet alleen snelle, maar ook eerlijke verkopers binnen te halen. Krap een jaar later begint een groot onderzoek naar een mogelijk verziekte cultuur op de werkvloer. Hoe kon het zo ver komen?

Hé klimaatscepticus, durf je ook je geld erop in te zetten?

do, 21/02/2019 - 09:53
Neem plaats op de sofa van Irene van den Berg. Zij analyseert iedere week ons economisch gedrag.

Warmtefonds van 4,5 miljard voor isoleren woningen

do, 21/02/2019 - 09:17
Mensen die hun huis willen isoleren kunnen daarvoor in de toekomst op twee manieren hulp van de overheid krijgen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken laat de twee opties - een lening tegen een gunstige rente en een subsidie voor het isoleren van je huis - nu doorrekenen door het Planbureau voor de Leefomgeving.

Elektrische auto zorgt voor recordomzet in autoverkoop

do, 21/02/2019 - 08:32
Vorig jaar steeg de omzet bij de verkoop van nieuwe auto’s tot een record van ruim €15 miljard. Bijna 12 procent van de omzet kwam uit de verkoop van volledig elektrische auto’s, blijkt uit analyse van ING. Ook in 2019 zet de opmars van elektrische aandrijving stevig door. Het marktaandeel volledig elektrisch steeg van 2,3 procent in januari 2018 naar 5,2 procent in januari 2019. Vooral zakelijke rijders kiezen er steeds vaker voor.

FNV sleept onlinesuper Picnic voor de rechter

do, 21/02/2019 - 07:51
Picnic geeft geen gehoor aan de oproep van vakbond FNV om zich aan de supermarkt-cao te houden. Het bedrijf wil zelf afspraken maken met werknemers. FNV stapt daarom naar de rechter.

Medewerkers Essent omzeilen controle, bedrijf test zuiverheid verkopers

do, 21/02/2019 - 05:00
Energiebedrijf Essent laat haar eigen telefonische verkoopbedrijf doorlichten op integriteit. Dat gebeurt na het uitlekken van gesprekken van die verkopers, die hun boekje ver te buiten gingen. Pijnlijk: Essent schafte het salesbedrijf onlangs voor miljoenen aan, om greep te krijgen op zijn verkoopapparaat.

Koolmees onderzoekt nieuwe UWV-rel

wo, 20/02/2019 - 17:52
Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken gaat onderzoeken of het klopt dat honderden arbeidsongeschikten een levenslange uitkering toegewezen hebben gekregen zonder dat er een arts aan te pas kwam. Maar als blijkt dat verpleegkundigen op grote schaal vooraf ondertekende formulieren hebben ingevuld, dan is dat ‘niet zorgvuldig’.

Planbureau slaat terug na blunder energierekening: verkeerde cijfers geen probleem

wo, 20/02/2019 - 17:30
Dat er bij de doorrekening van de klimaatplannen is uitgegaan van achterhaalde cijfers, is geen probleem. Dat stelt het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) in een verklaring op de website. Volgens de rekenmeesters maken de foute gegevens op de lange termijn tot 2030 nauwelijks verschil. Er wordt dan ook vastgehouden aan de oude energiecijfers voor de ramingen, zodat er geen 'verwarring en onrust’ ontstaat.

Stroom en gas bij ons veel duurder dan in buurlanden

wo, 20/02/2019 - 14:55
De stroom- en gasprijzen liggen in Nederland ver boven het Europese gemiddelde. Voor stroom betalen we 28 procent meer dan de gemiddelde Europeaan, voor gas 19,7 procent meer. Dat blijkt uit een analyse van Energievergelijk.nl op basis van cijfers uit de Household Energy Price Index in 32 Europese landen.